Bahan-bahannya:
- 1 bungkus mi kuning
- 1 biji telur
- 100 gram sotong - dipotong gegelang
- 50 gram ayam - dipotong dadu
- 10 biji bebola ayam - dipotong dadu
- 1 batang lobak merah - dihiris nipis
- 100 gram bunga kobis - dipotong kecil
- 100 gram sawi - dihiris nipis
- 1 biji tomato - dipotong 4
- 3 - 4 biji cili padi diketuk (opsyen)
- 1 sudu teh serbuk lada putih
- 1 cawan air - kalau nak kuah yang lebih, boleh tambahkan air.
- 1 sudu makan sos tiram
- Garam dan gula secukup rasa
- Bawang goreng
- 3 sudu makan minyak masak
- 2 ulas bawang putih - dihiris
- 2 biji bawang besar - dihiris
- Panaskan sedikit minyak masak di dalam kuali dan tumis hirisan bawang putih dan bawang besar sehingga naik bau.
- Masukkan isi ayam, sotong, dan bebola ayam, dan masak sehingga setengah masak.
- Masukkan air, lada putih, sos tiram, garam, dan gula.
- Apabila mendidih, masukkan telur dan kacau supaya hancur.
- Masukkan mi, lobak merah, bunga kobis, sawi, dan tomato, cili padi dan kacau rata.
- Semasa dihidangkan, boleh tabur bawang goreng di atasnya.