RESEPI DIAMBIL DARI VIDEO TRY MASAK
Bahan-bahannya:
280 gram tepung gandum
1 sudu kecil serbuk koko
1 sudu besar tepung jagung
150 gram gula kastor
½ sudu besar soda bikarbonat
2 sudu besar susu tepung
½ sudu kecil garam
250 gram mentega
½ sudu kecil esen vanilla
1 biji kuning telur
100 gram cip coklat HERSHEY'S
50 gram almond yang dibakar/panggang
terlebih dahulu
Cara-caranya:
-  Mula-mula pukul mentega dan gula sehingga
     kembang.
 - Masukkan
     kuning telur dan esen vanilla. 
     Pukul sehingga sebati.
 - Kemudian
     masukkan tepung gandum, serbuk koko, tepung jagung, soda bikarbonat, susu
     tepung dan garam.  Kacau perlahan
     sehingga sebati.
 - Masukkan
     cip coklat dan almond.  Gaul sebati
     menggunakan spatula.
 - Seterusnya
     ambil adunan menggunakan sudu dan letakkan doh di atas dulang pembakar.
 - Akhir
     sekali bakar pada suhu 160c selama 20 – 30 minit.
 - Bikust cip coklat sedia untuk dihidangkan.
 



Ulasan