Bahan-bahannya:
1 bungkus bihun jenama Faiza 400 gm - basuh dan toskan, tak perlu direndam
Udang/sotong secukupnya
Nuget ayam - digoreng, kemudian dipotong dadu - boleh ditambah
Sayur-sayuran - opsyen
2 sudu besar sos tiram
2 sudu besar kicap manis
2 sudu besar sos tomato
600ml air
Garam dan gula secukup rasa
Bahan-bahan Tumis:
3 sudu besar minyak
1 biji bawang besar - dihiris
4 ulas bawang putih - dihiris
1 senduk nasi cili kering kisar
Cara-cara Membuatnya:
1. Masukkan minyak ke dalam periuk Noxxa.
2. Tekan fungsi `STIR FRY' dan ON (butang warna merah)
3. Bila minyak telah panas, tumiskan bawang besar, bawang putih, dan nuget ayam.
Tumis sehingga bawang kekuningan dan naik bau.
4. Kemudian masukkan cili kering kisar. Kacau dan biarkan cili garing.
Kemudian masukkan air 600ml. dan kacau rata.
5. Selepas itu masukkan sos tiram, sos tiram, dan kicap manis. Masukkan udang dan kacau. Perasakan dengan garam dan gula. Biar kuah mendidih dan pada masa yang sama udang pun masak.
6. Masukkan bihun dan sayur, dan gaul rata.
7. OFF kan fungsi `STIR FRY'.
8. Tutup periuk dengan ketat dan pastikan tombol berada di kedudukan `HIGH PRESSURE'.
9. Tekan fungsi `HIGH PRESSURE' 6x dan tekan `ON'.
10. Selepas tamat masa memasak (masa menunjukkan 0), tolak tombol kepada kedudukan steam untuk keluarkan wap (perlu diingat sekiranya wap masih ada di dalam periuk, penutup tidak boleh dibuka disebabkan masih mempunyai tekanan).
11. Kacau dan kaupbalikkan bihun sehingga rata. Tutup periuk dan tekan fungsi `WARM-REHEAT' supaya bihun senantiasa panas dan sedap dimakan. Sekiranya tidak mahu, bolehlah mengalihkan bihun dari periuk ke bekas lain.